Draadjesvlees

Draadjesvlees

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 750 gram riblappen
  • 300 ml water
  • 2 stuks uien gesnipperd
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • 1,5 stuks runderbouillonblokje
  • 4 blaadjes laurier
  • 3 stuks kruidnagels
  • 4 eetlepels azijn
  • roomboter
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Haal het vlees minimaal een uur voor je gaat beginnen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Strooi peper, zout, paprikapoeder en cayennepeper (naar smaak) aan beide kanten van de riblappen.
  • Doe ruim roomboter in een braadpan en bak hierin het vlees om en om aan voor een paar minuten tot het goudbruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het even apart op een bord.
  • Fruit de uien even aan in de braadpan en voeg eventueel nog een beetje extra roomboter toe.
  • Als de ui glazig begint te worden voeg je het water, runderbouillon blokje, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  • Breng dit alles rustig roerend aan de kook en als het kookt doe je vlees erbij. Leg de plakjes ontbijtkoek erop. Breng het geheel weer aan de kook, doe deksel op de pan en zet het vuur laag.
  • Laat dit voor minimaal 45 minuten opstaan (af en toe even kijken, vlees omdraaien en als het droog wordt kun je wat water toevoegen). Heb je de tijd, laat het dan langer opstaan, des te langer ,des te lekkerder het vlees wordt. Een uur of 6 is hierbij een mooi uitgangspunt. Wil je het serveren en zit er nog te veel vocht in de pan, haal dan even de deksel eraf en laat het even inkoken. Eet smakelijk!