Fall of the bone ribs.

Spareribs zijn altijd lekker, maar wil je een keer echt lekkere spareribs maken dan moet je dit recept eens proberen. Door de langzame garing behoudt het vlees zijn smaak en wordt het vlees boterzacht. Het vlees valt gewoon van het bot.

Om dit te bereiken heb je wel een lange bereidingstijd nodig maar dat is het zeker waard.

Neem de tijd om het vlies te verwijderen, de ribben te marineren, ze langzaam te garen en af te grillen. Het resultaat mag er wezen. Deze manier van bereiden duurt totaal ca. 3 uur dus begin op tijd.

Fall of the bone ribs

Spareribs fall of the bone
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 personen

Equipment

  • Aluminium bak of braadslee
  • Aluminium folie

Ingrediënten
  

  • 6 spareribs

Basis BBQ Rub voor varkensvlees

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel zwarte peper

Glaze (om de ribben af te lakken)

  • 4 eetlepel BBQ saus
  • 2 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepel honing

Instructies
 

Voorbereiding (liefst een dag van te voren)

  • Verwijder het vlies van de ribben. Gebruik hiervoor de achterkant van een vork of lepel. Steek deze tussen het bot en het vlies en gebruik een stuk keukenpapier om het vlies los te trekken.
  • Spoel de ribben af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Smeer de ribben in met de BBQ Rub en laat deze minstens 2 uur intrekken.

BBQ voorbereiden

  • Bereid je BBQ voor op de indirecte manier.

Garen (2 uur) ca. 180 graden

  • Leg de ribben met de bolle kant naar beneden in een aluminium bak of braadslee en dek deze luchtdicht af met aluminium folie. Laat de bak 2 uur lang indirect garen op ca. 180 graden. Let er op dat de botten het aluminium folie niet kapot prikken. Als je niet genoeg plek hebt kan je de alumiunium bakken of braadsledes stapelen. Wissel de plaats van de bakken dan wel enkele malen zodat de temperatuur overal gelijk blijft.
    De ribben zullen nu langzaam garen in hun eigen vocht. Hierdoor blijft de smaak van het vlees behouden en worden ze heerlijk mals. Laat de ribben zeker 2 uur afgedekt zonder te kijken.

Afgrillen (0,5 uur)

  • Na 2 uur garen verwijder je de folie. De ribben liggen nog steeds met de bolle kant naar beneden. Je zult zien dat de botten een stuk uit het vlees steken. Dat komt omdat het vlees zo gaar is dat het helemaal is terug getrokken van de botten.
  • Smeer de holle kant van de ribben in met de glaze en laat deze 10 minuten liggen met de glaze naar boven.
  • Draai de ribben om met de bolle kant naar boven en smeer deze ook in met de glaze. Laat de ribben nu 20 minuten liggen.
  • Je kan deze handeling meerdere malen herhalen om een dikkere laag saus op je ribben te krijgen. Hoe meer saus hoe zoeter de spareribs zullen worden.
  • Haal de spareribs van de BBQ en eet smakelijk.
Trefwoord Spareribs, vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept